Posted in Gluren bij de buren

Gluren bij de buren #1

Gluren bij de buren #1 Posted on 6 augustus 20172 Comments

Beginnend tuinierster. Getrouwd en moeder van Anna (6). Internetondernemer. En gék op Pinterest en gratis spullen.

Oude bank in de tuin

Ik zal vast niet de enige tuinliefhebber zijn die bij een wandeling allemaal leuke tuinideeën op doet bij (wildvreemde) buren. Daarom heb ik deze rubriek in het leven geroepen, ‘Gluren bij de buren’. Hierin deel ik (delen van) andermans tuinen waardoor ik geïnspireerd raak.

Deze keer gaat het om de tuin bij het vakantiehuisje waar we vorige week in zaten. Het huisje stond op een vakantiepark, maar wel in het bos en het was echt geschikt voor natuurliefhebbers zoals wij. Hier een aantal highlights uit de tuin in de categorie: ‘wil ik ook!!’ 😉

Bankjes en oude spullen die ‘opgaan’ in de tuin

Ik hou van oude – vergane – spullen in de tuin. Zoals het bankje boven aan dit bericht. Heerlijk toch als iets ‘gefabriceerd’ helemaal opgaat in tuin. Mijn ouders hadden ook altijd veel oude ‘meuk’ in de tuin vroeger, van een half vergane klomp tot oude landbouwwerktuigen. Ik vind het erg mooi in een natuurlijke tuin en het is ook lekker budget.

De tuinkachel

De tuinkachelWat ik ook erg graag in de tuin wil, is een tuinkachel. Ik hou erg van vuur, omdat het zo gezellig en warm is, maar ben ook wel weer een beetje paniekerig. Dus een vuurkorf – waar allemaal takken uitwaaien – daar maak je me niet blij mee.
Zo’n kachel is net iets robuuster en veiliger. En doordat hij zelf lekker warm wordt heb je een dubbel kacheltje. Bovendien worden ze vaak gemaakt met leuke tierelantijnen en staan ze vaak ook gewoon qua design erg goed in de tuin. In onze ‘vakantietuin’ stonden er zelfs twee, deze rechts als blikvanger en functioneel, de andere stond er voor de sier.

De veranda

Als er iets is wat ik het summum vindt van een ideale tuin, dan is dat een veranda. Vroeger als ik Amerikaanse series keek, zag ik mezelf al helemaal schommelen op zo’n lekker ruime veranda. De veranda in ons vakantiehuisje was iets kleiner, maar voldeed wel helemaal aan de verwachting. Het is gewoon fijn dat je altijd buiten kan zitten, ook als het regent. Ik zie mezelf al helemaal zitten daar, lekker buiten, een dikke fleechevest aan, dekentje over, een goed boek of genieten van al het moois in de tuin. Wat in mijn veranda ook niet zou ontbreken is een lekkere bank met kussens (die je er dus niet steeds af hoeft te halen). Nee, een veranda is wel echt een hele grote wens van mij.

Veranda

Overigens hebben we een huurhuis en zijn we niet van plan om hier de rest van ons leven te blijven wonen, dus voorlopig brengen we het veranda-idee (wat toch wel vrij duur en arbeidsintensief is) niet in de praktijk. We huren gewoon af en toe een huis met een veranda 🙂

Mooie lantaarntjes

LantaarnsSoms weet je ineens precies wat er mist in de tuin. Ik had dat vorig week al toen ik – bij het openen van het slaapkamerraam – letterlijk gluurde bij de buren en een lantaarntje zag. Jaren geleden hadden wij lantaarns in de tuin, maar die gingen stuk en werden uiteindelijk vervangen door vrij basic tuinlampjes. Zonde eigenlijk. Deze lantaarns rechts stonden in ons vakantiehuis, deze vond ik ook erg mooi!

Kortom, ik heb weer veel leuke ideeën opgedaan tijdens onze paar dagen vakantie!


Meewerken?
Mag ik bij jou ‘gluren’ ter inspiratie? Stuur dan een mail naar info@tijdindetuin.nl met wat leuke foto’s, het liefst met een klein verhaaltje bij je mooiste tuinplekken.

Beginnend tuinierster. Getrouwd en moeder van Anna (6). Internetondernemer. En gék op Pinterest en gratis spullen.

2 thoughts on “Gluren bij de buren #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *